PODRŠKA ZA JAVNO INFORMISANJE

Za gradske medije 6,8 miliona dinara

Sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Zrenjanina za 2021. godinu u iznosu od 10 miliona dinara odobrena su za 17 od 36 pristiglih zahteva.
Novac će biti usmeren ka devet projekata sa teritorije Zrenjanina, jedan iz Srpske Crnje, dok je ostatak odvojen za programe koji su stigli „sa strane”, iz Beograda, Novog Sada i Subotice.

NAJVEĆI PRORAČUN 4,8 MILIONA
Na gradske medije utrošiće se 68 odsto budžeta (6,8 miliona). Najveća pomoć, u ukupnom iznosu od 4,8 miliona (što je skoro polovina predviđenih sredstava – 48 odsto), dodeljena je „Santos komercu” d.o.o. za projekte „Agro info” i „Dan”.
Najmanji budžet opredeljen je za projekat „Informisanje građana Mužlje putem štampe” Kluba „Mužljana” koji će se sufinansirati sa 80 hiljada dinara.
Sredstva su pripala i Željku Šemiću – „ZR Klik” (240 hiljada), Danieli Sokolov – „Pres centar 23” (120 hiljada), Slavku Surli – „Ziportal” (360 hiljada), AD NIP „Zrenjaninu” (500 hiljada), Bogoljubu Grujiću – „Media sport plus” (280 hiljada) i „Kliku 105” (120 hiljada).
Uz pomoć Grada Kulturni klub „Otadžbina” će iz budžeta od 200 hiljada dinara uređivati istoimene novine, dok će uz 100 hiljada od konkursa projekat ostvariti i „Linea elektroniks” d.o.o.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju