POKRAJINSKA DELEGACIJA OBIŠLA RADOVE NA GRADSKOM STADIONU

Prva faza se privodi kraju, u planu je i druga

Vrednost radova na izgradnji atletske staze i postavljanje rasvete, koji su nedavno počeli na Gradskom stadionu, procenjuje se na 190 miliona dinara. U četvrtak, 30. maja je delegacija iz Vlade Vojvodine, s obzirom da je vojvođanska administracija preko Uprave za kapitalna ulaganja izdvojila oko 120 miliona za ovu rekonstrukciju, posetila Zrenjanin, kako bi se uverili kojim se intenzitetom obavljaju radovi.
U našem gradu bili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljkom Kovačevićem, dok im je domaćin bio gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima.

ZA BUDUĆE SPORTSKE ŠAMPIONE
– Na gradskom stadionu u Zrenjaninu u toku su aktivnosti na prvoj fazi rekonstrukcije atletske staze i postavljanja reflektora, a izvodiće se radovi na parkingu, kao i odgovarajućoj komunalnoj infrastrukturi. Cilj nam je da gradski stadion u Zrenjaninu, uz pomoć Pokrajinske vlade i angažovanje Grada, dobije onaj izgled koji zaslužuje. Na ovom stadionu ponikla je Ivana Španović, a verujem da ćemo u budućnosti imati prilike da vidimo i neke nove šampione u atletici, ali i drugim sportovima – rekao je Mirović.
Vremenski uslovi baš i ne idu na ruku izvođenju radova i postavljeno je pitanje da li će biti kašnjenja i probijanja rokova.
– Radovi napreduju dosta dobro s obzirom da je kišna sezona. Veliko je pitanje da li ćemo uspeti da do 17. jula, kada je ugovoreni rok, završimo radove, neka bude i da do kraja jula završimo prvu fazu i da polako uđemo u drugu fazu. Razgovarao sam sa gradonačelnikom Janjićem da se pripremi projekat rekonstrukcije tribina i svlačionica. Drugu fazu bi obeležilo uređenje fudbalskog terena kojim bi Zrenjanin dobio objekat sa kojim bi mogao da se diči i pohvali, i bude kao i do sada poznat kao grad sportova i uspešnih sportista – rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

MODERNI STADION
Gradonačelnik Janjić je istakao da je ovo bio dugogodišnji, čak i višedecenijski problem u gradu, da se dugo nije ulagalo u sportske objekte i da je za to došlo vreme, a rešava se uz veliku pomoć Pokrajine.
– Pre godinu dana nismo mogli ni da sanjamo da možemo da pričamo o rasveti na stadionu, a uskoro će biti postavljena moderna i kvalitetna. Priča oko atletske staze se privodi kraju, proširujemo gledalište, a pripremićemo i projekat druge faze koji će obuhvatiti i druge propratne objekte unutar samog stadiona. Ovom rekonstrukcijom biće kompletiran jedinstveni sportski prostor na Karađorđevom trgu – rekao je gradonačelnik Janjić.
Grad Zrenjanin je za ovaj projekat izdvojio oko 70 miliona. Kada se radovi završe, grad na Begeju će biti četvrti u Vojvodini koji ima stadion pod reflektorima pored Novog Sada, Subotice i Bačke Palanke.

  • ZRENJANIN IZOSTAVLJEN SA FINANSIJSKOG SPISKA
    U poslednjoj raspodeli sredstava Uprave za kapitalna ulaganja Zrenjanin je izostavljen, iako treći po veličini u Pokrajini, a iznos je preusmeren na druge gradove i opštine. Zašto je podrška izostala, pojasnio je Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja.
    – Za Grad Zrenjanin je na poslednjem konkursu bilo opredeljeno 50 miliona dinara za saobraćajnu infrastrukturu, što nije dovoljno za put koji je planiran. Da bi celina bila smislena, u delu u kojem je Grad konkurisao potrebno je 120 miliona. Zrenjanin nije mogao da obezbedi dodatne finansije, a mi nismo imali više sredstava. Dogovorili smo se sa gradonačelnikom da u sledećoj raspodeli, koja će biti nakon rebalansa u septembru, ponovo analiziramo situaciju i dodelimo dovoljno sredstava, kako bi taj projekat imao smislenu celinu – rekao je Kovačević.

M.Malbaški