POKRAJINSKA NAGRADA ZA OŠ “ŽARKO ZRENJANIN”

Na završnoj svečanosti projekta „Energija je svuda oko nas” koja je održana 21.januara, u holu zgrade Pokrajinske vlade, uručene su nagrade najuspešnijoj osnovnoj i srednjoj školi u Vojvodini. Zrenjanincima su pripale brojne nagrade.

Među školama, prvu nagradu dobila je Osnovna škola “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu. Nagradu je u ime škole primila direktorka Ivana Bošnjak Bošnjak.

Osim toga, učenici i mentori ove škole osvojili su brojne pojedinačne nagrade i specijalne nagrade. Dodela nagrada prošla je u znaku Zrenjanina jer su i učenici i nastavnici Osnovne škole “Dr Jovan Cvijić” takođe osvojili brojne nagrade i priznanja.

„Energija je svuda oko nas“ je manifestacija koja je po šesti put organizovana u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini tokom 2015. godine, u organizaciji Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike, kao i uz svesrdnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment iz Novog Sada – FIMEK i građevinske firme “Simprolit”.

M.B.