NOVE INVESTICIJE: Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković posetio zrenjaninske zdravstvene ustanove

Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“, Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“, Zavod za javno zdravlje Zrenjanin i Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ posetio je danas (ponedeljak, 27. februar) pokrajinski sekretar za zdravstvo docent dr Zoran Gojković sa svojim saradnicima. U zrenjaninskoj Bolnici razgovarao je sa direktorima ovih ustanova i predstavnicima Grada Zrenjanina. Najavio je i nova ulaganja u opremu u svim ustanovama.

_MG_6010_resize _MG_5988_resize _MG_5981_resize _MG_6118_resize

-Dogovorili smo nabavku novog rendgen aparata za Plućnu bolnicu, jer od 1978. godine ta bolnica nije dobila ni jedan novi aparat. U saradnji sa Gradom Zrenjaninom i stručnim službama Opšte bolnice je dogovoreno da se napravi idejno rešenje za rekonstrukciju starih objekata, onih koji nisu u sklopu nove zgrade. Za te namene je za celu teritoriju Pokrajine iz budžeta izdvojeno više od 190 miliona dinara, a 150 miliona biće uloženo u angio sale – najavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Takođe, spomenuo je da se posebna pažnja mora obratiti na dug koji bolnica „Đorđe Joanović“ ima, a on je više od šest miliona dinara.

S.K. 

FOTO: Jovan Njegović Drndak

Opširnije u štampanom izdanju…