Policija „češlja“ tzv. fabriku vode

Piše: Dalibor Bubnjević

Umesto da Zrenjaninci piju bezbednu vodu iz svojih česama, svedoci su rijalitija čiji glavni akteri su tzv. investitori, tj. zastupnici prečistača. Ne prođe nedelja, a da se ponuđači usluge prečišćavanja vode ne obrate javnosti. Uvek im je neko kriv! Najpre je to bila država, potom standardi, a ovih dana je optuženo čak i nekadašnje Panonsko more, jer im dostavlja neadekvatnu sirovinu na tretiranje?!
Prema nezvaničnim informacijama, na meti interesnih grupa povezanih sa tzv. fabrikom vode, našao se i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ (Predrag Bodiroga)! Najviše mu zameraju to što uporno insistira na potpunom sprovođenju ugovora o pružanju usluge prečišćavanja vode. Njegovo „neprimereno ponašanje“ članovi samostalne interesne zajednice su pokušali da spreče preduzimanjem radnji koje vode urušavanju Bodiroginog integriteta.
Najpre su nekadašnji rukovodioci u Vodovodu počeli da kreiraju fiktivne afere. Međutim, kako stvari stoje, i sami mogu uskoro postati glavni protagonisti skandala! Prema nepotvrđenim informacijama, članovi specijalnog odreda policije (za borbru protiv korupcije) uveliko „češljaju” svu dokumentaciju u vezi sa tzv. fabrikom vode. Verovatno zbog izbegavanja pristrasnosti ovdašnjeg državnog odvjetništva, celokupnu proveru poslovanja nadziru najstručnija lica posebnog odeljenja tužilaštva u Novom Sadu.