POMOĆ PORODICAMA: Dodeljena sedišta za bebe

Danas je u gradskoj kući u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grad Zrenjanin donirao 60 dečjih sedišta za automobile porodicama koje su bebe dobile od januara ove godine. Sedišta su uručili gradonačelnik Grada Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima.

Ovo je tradicionalna akcija Gradske uprave i Saveta za bezbednost saobraćaja, u kojoj je donirano 60 sedišta za prvorođene bebe u 2019. godini. Lep je i koristan poklon za roditelje, i siguran sam da će ova sedišta povećati bezbednost u saobraćaju za naše najmlađe. Ovo je samo jedna od mera koju Grad sprovodi u saradnji sa Republikom Srbijom – rekao je gradonačelnik Janjić.

Lokalna samouprava sprovodi i druge mere populacione politike kako bi podstakla rađanje dece na našoj teritoriji. Za prvorođeno dete izdvajaju se sredstva u iznosu od 50.000 dinara, za drugo i treće dete 35.000 dinara. Svako novorođeno dete dobija i paket opreme u apotekama, a ono što je posebno važno je da Grad refinansira veštačku oplodnju svim parovima koji ne mogu da imaju dece.

Na razne načine podržavamo mlade ljude koji žele da se ostvare u ulozi roditelja i refinansiramo veštačku oplodnju i to ne samo u granicama republičkih normi, već malo više, tako da smo po tom pitanju ispred nekih većih gradova – dodao je gradonačelnik.

Nakon dodele za prisutne roditelje je održano predavanje – simulacija o pravilnom i bezbednom korišćenju sedišta.

Ž.Mišić

Foto: Grad Zrenjanin