POMOĆ ZA IZBEGLE, PROGNANE I INTERNO RASELJENE: Kuće na selu i stipendije za srednjoškolce

Poverenik za izbeglice i migracije u Grada Zrenjanina saopšio je da je Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i interno raseljenim licima iz Novog Sada raspisao javni poziv za pružanje pomoći u stambenom zbrinjavanju tako što će im dodeliti sredstava za otkup seoskih kuća sa okućnicom.
Takođe, Fond je objavio i javni poziv za dodelu novčane pomoći najuspešnijim učenicima srednjih škola iz izbeglih i raseljenih porodica sa teritorije Vojvodine.
Pravo učešća na ovom javnom pozivu imaju srednjioškolci koji pohađaju prvi, drugi, treći ili četvrti razred, ili njihovi roditelji koji su imali ili imaju status izbeglih, prognanih ili raseljenih lica sa boravištem, odnosno prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine.
Oba poziva su otvorena do 26. februara 2021. godine.
Javni pozivi i obrasci za prijavu objavljeni su na sajtu Fonda: www.fondirpvojvodine.rs, a mogu se preuzeti i kod poverenika za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi grada Zrenjanina
Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona Fonda: 021/475-4295, upitom na e-mail uprava@fondirpvojvodine.rs, ili na broj telefona u Gradskoj upravi Zrenjanina 023/ 315-0186.