POSLEDNJA SEDNICA AKTUELNOG SAZIVA: Potvrđene odluke Gradskog veća

Odbornici Skupštine grada održali su danas 34. sednicu, poslednju u ovom sazivu, a dnevni red obuhvatio je 42 tačke. Raspravljalo se o komunalnim temama, planovima regulacije naseljenih mesta Melenci i Klek, otuđenju gradskog građevinskog zemljišta, poslovanju javnih preduzeća i ustanova, kao i kadrovskim promenama u nekoliko nadzornih, upravnih i školskih odbora.

Skupština je potvrdila odluke koje je usvojilo Gradsko veće na poslednjoj sednici.

Među usvojenim odlukama našli su se predlozi odluka o obavljanju komunalne delatnosti zoohigijene, radu Zoohigijenske službe, i drugih.
Odlukama o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini grada i o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada na određenim lokacijama stvaraju se mogućnosti da se izgrade novi parking prostori na kupalištu „Peskara” i pored zgrade Policijske uprave, u Ulici Zorana Kamenkovića, na mestu oronulog objekta nekadašnjeg „Pro-Bekoma”.
Usvojen je i Predlog Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2020. godinu, kojim su obuhvaćene 74 parcele koje su predviđene za otuđenje u toku ove godine

Komentar na rad Skupštine dao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

– Na osnovu naših dopisa i odluka Pokrajinske vlade, juče smo potpisali ugovor o parcelama koje su sada u vlasništvu Grada. Time se omogućava realizacija javno-privatnog partnerstva za prečistač otpadnih voda. Sve ovo biće dobre polazne osnove za dalji razvoj grada u radu narednog saziva Skupštine koji će biti konstituisan tokom juna ili jula meseca ove godine – kazao je Santovac.
Osvrnuvši se na
izveštaj o radu Gradske uprave za proteklu godinu, Santovac je rekao da se radi o uobičajenom dokumentu koji se podnosi svake godine, a da je prethodnu godinu obeležilo povećanje obima digitalizacije u radu.

Poslaničke klupe opozicionih stranaka bile su i ovog puta prazne, a Skupština je prošla bez velikih diskusija. Predviđeni Dnevni red dopunjen je jednom tačkom i usvojen glasovima vladajuće većine.

M.Malbaški

Foto: Zoran Dedić