POTVRĐENO: Gradski većnik pozitivan na korona virus

Član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice, kod koga je utvrđeno prisustvo korona virusa, nalazi se na lečenju u Novom Sadu, stabilnog je zdravstvenog stanja i dobro se oseća, saopštavaju iz kabineta gradonačelnika.
Navode da su odmah nakon što je potvrđeno da je ovaj gradski većnik zaražen korona virusom, preduzete sve propisane mere. Obavljena je dezinfekcija prostorija u gradskoj kući u Zrenjaninu, a pojedini funkcioneri, koji su bili u kontaktu sa članom Gradskog veća, testirani su.
Svi nalazi testiranih su negativni na prisustvo korona virusa. Takođe, svi oni se, bez obzira na to, nalaze u kućnoj izolaciji, kako je i predviđeno procedurom u ovakvim slučajevima.
U kućnoj izolaciji je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i oseća se dobro. Sve aktivnosti u lokalnoj samoupravi se obavljaju i odvijaju po planu.
– Iskoristio bih još jednom priliku da pozovem sve građane da slušaju savete stručnjaka, pridržavaju se mera koje je propisala država i da ostanu kod svojih kuća. Samo na taj način možemo da dobijemo ovu bitku sa korona virusom – poručio je gradonačelnik Janjić.

L.Z.