Poziv za šesti ciklus „Letnje stručne prakse”

Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK), Unija poslodavaca Srbije i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu organizuju i ove godine „Letnju stručnu praksu” za studente treće i četvrte godine ovog fakulteta. Poslodavci koji žele da studenti kod njih dolaze na praksu, tokom koje rade i projekte značajne za firmu, treba da se prijave do 1. maja.

Projekat se organizuje od 2010. godine, a cilj je da studenti steknu praktična znanja i veštine, koje će im pomoći da posle sticanja diplome lakše uđu u svet rada.

– „Letnja stručna praksa” je projekat kojim se ostvaruje dobra saradnja Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu, privrednika i preduzetnika i lokalne samouprave. Cilj nam je da se postigne saradnja, razmena znanja i iskustava, i, između ostalog, obrazovanja kadrova potrebnih tržištu rada – kaže Dragoljub Bjeloglav, koordinator projekta.

Program traje tri meseca i za to vreme studenti imaju svog mentora koji im pomaže u izradi projektnog zadatka. Za koordinaciju svih aktivnosti zadužen je ZREPOK.

Na kraju školovanja biće dodeljene nagrade najuspešnijim studentima a najboljeg će nagraditi ZREPOK stpenidijom od 120.000 dinara. TF “Mihajlo Pupin” obezbediće besplatne master studije praktikantu koji bude najuspešniji u odbrani rada.

Zainteresovani poslodavci mogu da se prijave mejlom office@zrepok.rs ili telefonom 023 533 577.
M.B.