PREDAN RAD ZRENJANINSKIH POLJOČUVARA POKAZAO REZULTATE

Borba za svaki pedalj zemlje od lopova

Zrenjaninska Poljočuvarska služba otkrila je čak 500 hektara uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta. saopšteno je na konferenciji Poljočuvarske službe održanoj prošlog utorka u Gradskoj upravi. Na površini, koja je jednaka ataru jednog manjeg sela, vrednost skinutog roda procenjuje se na više od 25 miliona dinara.
Prema rečima Branislava Lazića, koordinatora Poljočuvarske službe, u pitanju su ljudi koji bez saglasnosti, mimo licitacija ulaze u posede i stiču veliku korist. Zloupotrebljeno je skoro 380 hektara u selu Knićanin pod suncokretom i 60 hektara pod kukuruzom na tri zasebne parcele.
– Do sada je skinuto 300 hektara, a čeka se sazrevanje ostalog roda. Uzurpirane su i manje parcele u ataru Banatskog Despotovca i Botoša. Sproveli smo akciju i u ataru Melenaca gde smo zaplenili bale deteline u vrednosti od 10 hiljada evra, koje su kasnije prodate na licitaciji – izjavio je Lazić i dodao da su na dobrom putu da otkriju još oko 100 hektara nelegalno prisvojenog zemljišta, a da će se novac od prikupljenih useva sliti u gradski budžet.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju