PREDSEDNIK SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE DAVOR ŠTEFANEK POSETIO ZRENJANIN: U gradu iz kojeg se vinuo do svetskih visina

– Zrenjanin je za mene poseban grad. Tokom svoje sportke karijere, kao član Rvačkog kluba „Proleter“ u osmogodišnjem periodu, postigao sam vrhunske sportske rezultate. Dobio sam ovde veliku podršku u trenucima jedne životne i sportske prekretnice i kao član ovog kluba postao svetski šampion i osvajač osam titula klupskog državnog prvaka u osam godina, tako da je, uz rodnu Suboticu, ovo svakako moj drugi grad, za koji me vezuju najlepše sportske uspomene – ovo je, između ostalog, rekao naš proslavljeni sportista Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, nakon razgovora sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom, posetivši juče sa saradnicima naš grad. Glavna tema je bio Zrenjanin kao Evropski grad sporta, kao i saradnja u drugim sportskim aktivnostima.

Razgovarali su i o preprekama koje sportu, sportistima i sportskim poslenicima pričinjava korona virus, kao i o zajedničkim pregnućima da se posledice ublaže i omoguće povoljiji uslovi za nastavak aktivnosti i realizaciju brojnih projekata.

Svetski i olimpijski pobednik je saopštio da će se takmičiti i na predstojećem Svetskom kupu, koji je u rangu Svetskog prvenstva u decembru u Beogradu, a onda se oprašta od takmičenja –  ne i od sportskih aktivnosti.

Gradonačelnik Simo Salapura je rekao da titula evropski grad sporta nije samo titula Zrenjanina, već je priznanje za celokupan srpski sport.

U delegaciji Sportskog saveza Srbije je bio i generalni sekretar Goran Marinković. Sa domaćinom Simom Salapurom su bili generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, sekretar Saveza za školski sport Jovan Lekić i direktor Javne ustanove „Sportski objekti” Bojan Mijatov.

Branka Jajić

Foto Grad Zrenjanin