PRIVREDA: Još jedna italijanska fima dolazi u grad

U sali Gradskog veća danas je potpisan ugovor o zakupu poslovnog prostora između italijanske kompanije Innovative mechanical milling – Ltd“ (I.M.M.-Ltd) i Penfarma”, kao i sporazum o poslovnoj saradnji između italijanske kompanije i Tehničkog fakulteta (TF) Mihajlo Pupin“. Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac sa saradnicima.

Potpise na ugovor o zakupu poslovnog prostora u zoni Jugoistok” stavili su Mirko di Ticio, vlasnik italijanske kompanije i Branislav Jovanov, direktor Penfarma”, a o saradnji sa fakultetom Marko di Ticio i prof dr. Dragica Radosav, dekanka TF Mihajlo Pupin”.

– To je šesta italijanska kompanija koja je došla u naš grad. Prošle nedelje je zakupljen i prostor Minela”, a sledeće nedelje bi trebalo da jedna belgijska kompanija započne proizvodnju u jednoj od napuštenih fabričkih hala – rekao je Janjić i dodao da su to rezultati napora da se Zrenjanin promoviše kao dobro mesto za investiranje.

potpisivanje 0001_potpisivanje 0002_

Italijanska kompanija se bavi preciznom mehanikom i očekivanja su da će u roku od tri meseca dvadeset radnika u zakupljenom pogonu dobiti posao.

– Odabrali smo Zrenjanin zato što je bio najotvoreniji za našu proizvodnju i njen razvoj. Kompanija se bavi mašinskom obradom specijalizovanih delova na CNC mašinama i zato nam je bitno to što ćemo sarađivati sa Tehničkim fakultetom, čija iskustva ćemo moći da koristimo, kao i da obučavamo njihove studente sa mašinskog odseka. Nadamo se da ćemo proširiti posao i da ćemo uposliti još više radnika – izjavio je Di Ticio.

Dekanka TF Mihajlo Pupin” Dragica Radosav je naglasila da će saradnja između ove ustanove i italijanske kompanije I. M. M. biti na obostranu korist i da su pre potpisivanja sporazuma o tome razgovarali. Fakultet ima studijski program mašinsko inženjerstvo.

potpisivanje 0003_

– Već na drugom sastanku investitor je odlučio da izaberemo petoro najboljih studenata za intervju i kako bi najbolji otišli na obuku u Italiju – kazala je dr Radosav. Osmišljena stručna praksa dragocena je našim studentima, ne samo sa mašinskog odseka, već i sa informacionih tehnologija i menadžmenta. Nadam se takođe da će naši inženjeri dobiti posao u ovoj firmi.

M. B.

Foto: J. Njegović Drndak

potpisivanje 0004_