PROBNI RAD „FABRIKE VODE” TRAJAĆE DO SREDINE JUNA

Stigla sanitarna saglasnost

Kabinet gradonačelnika Zrenjanina Čedmira Janjića prošlog četvrtka je saopštio da je ishodovana sanitarna saglasnost za korišćenje postrojenja za prečišćavanje vode sa izvorišta Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija”. U ime lokalne samouprave i „Grupe Zilio” (Grupo Zillio) DOO Beograd, privrednog društva za koje se navodi da je investitor izgradnje „fabrike vode” na Mihajlovačkom putu, takođe se naglašava da su završna ispitivanja i podešavanje rada opreme i uređaja u toku, a da se istovremeno sastavlja lista opreme koju treba zameniti, zbog neplaniranog zastoja u radu.
– Probni rad po planu i po odobrenom roku, trebalo je da traje do kraja juna 2019. godine. U ovom momentu, prema planovima investitora, probni rad biće definitivno okončan nešto ranije, u prvoj polovini juna ove godine, kada se očekuje i dobijanje upotrebne dozvole za rad – kaže se u saopštenju i dodaje:
-U koordinaciji sa JKP „Vodovod i kanalizacija” investitor ulaže maksimalan napor da se, istovremeno sa puštanjem Fabrike u rad, voda u Zrenjaninu i zvanično proglasi pitkom. Takođe, investitor saopštava da će i „Vodovod i kanalizacija” otpočeti sa redovnim ispiranjem gradske vodovodne mreže tokom kojeg može doći do kratkotrajnog zamućenja i poremećaja kvaliteta vode i pada pritiska u mreži o čemu će javnost biti obaveštena od strane „Vodovoda i kanalizacije”.

L. Z.

Opširnije u štampanom izdanju