PROGLAŠENE LIČNOSTI GODINE LISTA „ZRENjANIN” PO IZBORU ČITALACA U PETOJ, JUBILARNOJ AKCIJI REGIONALNOG NEDELJNIKA

Priznanje sugrađana najveća nagrada

Glasanje je trajalo dva meseca, ali obistinila su se predviđanja da će većina čitalaca sačekati poslednji trenutak da pošalje dugo skupljane glasačke kupone. Zaposleni u regionalnim novinama zato su imali pune ruke posla: za poslednjih sedam dana na adresu NIP „Zrenjanin” pristigao je ogroman broj „buntova” sa popunjenim kuponima.
Radilo se prekovremeno, a pregledano je ukupno 3.198 kupona isečenih iz novina. Ovim velikim poslom, peta po redu akcija za izbor ličnosti godine lista „Zrenjanin” primakla se kraju.
Jedno je izvesno: Vox populi, vox Dei – čitaoci su još jednom pokazali da umeju da cene pojedince koji su najviše zadužili grad i region tokom minule kalendarske godine. Završnica će uslediti u utorak, 24. januara, u 14 časova u izložbenom salonu Istorijskog arhiva u Ulici narodnog fronta br. 5. Tada će nagrađenima biti uručena priznanja.
Kao i prethodnih godina, čitaoci su birali ličnosti u sedam oblasti – politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta i medicina. Evo i rezultata:
U oblasti politike za ličnost godine, sa 1.367 glasova, izabran je Čedomir Janjić. Drugi je Dragan Šašić (877 glasova), a treći Željko Malušić (143 glasa). Živanko Radovančev proglašen je za ličnost godine u oblasti privrede (748 glasova). Drugi je Adolfo Karlo Perosi (650), a treći Goran Kovačević (334).
U oblasti poljoprivrede ličnost godine je Vojislav Mrkšić (950 glasova). Drugi je Dragan Božić (265), a treći Milivoj Zarin (152).
Danica Radić ličnost je godine u oblasti medija (1.160 glasova). Drugi je Slobodan Pašić (265 glasova), a treći Božidar Drinić (142 glasa).
U oblasti kulture ličnost godine je Ivana Kukolj Solarov (1.114 glasova). Drugi je Milan Bjelogrlić (344 glasa), a treća je Biljana Dimitrijević Martinov (284 glasa).
Vesna Mađarov, sa 854 glasa, proglašena je za ličnost godine u oblasti prosvete. Drugi je Milinko Babić (635 glasova), a treća je Biljana Kerkez (262 glasa).
U oblasti medicine najviše glasova dobio je dr Miroslav Radović (565). Druga je dr Nedeljka Boškov (481 glas), a treća dr Milena Gvero (347 glasova).

OSNOV ZA NOMINACIJU
Prema propozicijama, kandidati koje su čitaoci predlagali osobe su koje su rođene, žive i rade u regionu srednjeg Banata, zatim oni koji su ovde rođeni ali više ne žive u rodnom kraju, kao i ljudi koji su poreklom iz drugih sredina, a sada žive i rade u srednjobanatskom okrugu. Bitno je da su u proteklih godinu dana postigli izuzetne, vredne i cenjene rezultate u oblasti kojom se bave i da su svojim angažovanjem doprineli afirmaciji ove sredine.

NAGRADE I ZA ČITAOCE
Kao što je najavljeno, čitaoci koji su slanjem kupona učestvovali u akciji za izbor ličnosti godine, imaju priliku da i sami budu nagrađeni. Prigodne nagrade obezbedili su pokrovitelji akcije, a imena dobitnika biće poznata nakon posebnog izvlačenja. Objavićemo ih u narednom broju lista „Zrenjanin”.
A. B.