PROGLAŠENE LIČNOSTI GODINE LISTA „ZRENjANIN” ZA 2019. GODINU

Čitaoci su odlučili

U protekla dva meseca, otkako je počela osma po redu akcija izbora za Ličnost godine, na adresu lista „Zrenjanin” pristiglo je 6.249 glasačkih kupona

Čitaoci su i ovog puta pokazali da vrednuju rad i zalaganje pojedinaca koji su zadužili grad i region u potekloj godini, a zaposleni u „Zrenjaninu” su imali pune ruke posla da prebroje sve kupone.
Nažalost, zbog vanrednog stanja, svečanost povodom proglašenja ličnosti i sportista 2019. godine, kao i uručenje priznanja, biće odloženi.

OVE GODINE I OSMA OBLAST
Čitaoci su do sada birali ličnosti u sedam oblasti – politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta i medicina. Od ove godine, uvedena je i osma oblast, prema preporuci naših čitalaca, koji su sugerisali da biramo i ličnost, odnosno organizaciju u oblasti humanitarnog rada.
U domenu politike za ličnost godine, sa 2.885 glasova izabran je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Na drugom mestu je Aleksandar Jankov (1.073), a treći je Mitar Vučurević (148).
Budimir Jovanović, vlasnik kompanija „Keramike Jovanović” i „Ogrev”, izabran je za ličnost godine u oblasti privrede sa 928 glasom. Drugi je Miomir Vrška, vlasnik „Vrška presa” (145), a treći Borislav Umićević, vlasnik kompanije „UM-IMG” (121).
U oblasti poljoprivrede ličnost godine je Radovan Bokić sa 837 glasova, na drugom mestu je Slavko Vukov (395) a na trećem Čedomir Spasojević (135).

NOVINARSKI I KULTURNI POSLENICI
Mile Novaković, urednik dopisništva Radio televizije Srbije u Zrenjaninu, sa 1.353 glasova osvojio je prvo mesto u katgoriji mediji, drugo mesto pripalo je Eleonori Horvat iz dopisništva Radio televizije Vojvodina (257), dok se na trećem mestu našla Marija Ilić, novinarka KTV-a (103).
Poznata dirigentkinja Zorica Kozlovački je sa 915 glasova ličnost u oblasti kulture, druga je vokalna solistkinja Milica Dosković (150), a treći je akademski slikar, magistar Rastko Stefanović (128).
Dobrica Brdarić, direktor Doma učenika „Angelina Kojić-Gina”, sa 943 glasa izabran je za ličnost godine u prosveti. Na drugom mestu je Senka Jankov, profesorka sociologije u Zrenjaninskoj gimnaziji (836), dok je na trećem mestu učiteljica u OŠ „Žarko Zrenjanin” Jasna Vujadinović (293).
U kategoriji medicine najviše glasova dobila je specijalista fizikalne medicine Zorica Ćulibrk, v.d. direktorka Banje „Rusande” – ukupno 1.023. Na drugom mestu je dr Svjetlana Ždrale (904) i na trećem dr Uroš Bačić (382).
U oblasti humanitarnog rada najviše glasova dobio je zrenjaninski ogranak Nacionalnog udruženja roditelja dece obolelih od raka – NURDOR – ukupno 911.
Na drugom mestu je Udruženje „Livađanke” (249), dok je treće mesto pripalo Crvenom krstu Zrenjanin (116).
S. Vorkapić