PRVA, PRODAJNA IZLOŽBA SLIKA KOLONIJE „UM-UNG“ U KULTURNOM CENTRU: Sredstva od prodaje radova idu u humanitarne svrhe

U petak, 18. januara, u izložbenom salonu Kulturnog centra biće prva, prodajna izložba radova sa likovne kolonije „UM-ING“. Otvaranje je zakazano za 18 časova, a predstaviće se 40 radova dosadašnjih učesnika.

Izložba će biti otvorena do 25. januara, kada će se održati aukcija. Posetioci će moći da kupe slike, a sredstva od prodaje biće donirana Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“.

Kolonija je osnovana 2014. godine na inicijativu slikara Slavka Konculova, uz podršku Viorela Flore, Rudolfa Brkića, Aleksandra Kačara i Marjana Baroša. Ovih pet zrenjaninskih umetnika su okosnica kolonije. Kroz koloniju smo pokušali da promovišemo i nekoliko mladih slikara iz regiona, odnosno koji imaju sponu sa Zrenjaninom – kaže Borislav Umićević, vlasnik kompanije „UM – ING“, gde se kolonija održava već pet godina.

Kako kaže, tokom ovih pet godina u Koloniji je učestvovalo 25 slikara iz Zrenjanina, Opštine Nova Crnja, Perleza, Banatskog Novog Sela, Rume, Novog Sada i Beograda i za to vreme nastalo je 50 radova.

– Desetak slika krase zidove moje firme, a ostalih 40 publika će videti na izložbi i potom će moći da ih kupi. Osnovna ideja je spontano došla, Slavko i ja smo vršnjaci i svi se dugo poznajemo. Drago mi je što su svi podržali ovu ideju i što svake godine učestvuju u koloniji koja traje tri dana. Prodajna izložba se organizuje posle pet godina i humanitarnog je karaktera –  navodi Borislav Umićević za naš list i dodaje da od prvog dana Kolonije imaju veliku pomoć dizajnera Ranka Savčića, vlasnika Ateljea „Forsa“.

I.I.
Opšrinije u štampanom izdanju

Viorel Flora i Borislav Umićević