PUF ORGANIZOVAO MANIFESTACJU: Prvi „Dani zrenjaninske vode”

Građane koji su sinoć oko 19 časova prolazili pored Gradske kuće dočekali su šatori. Postavljeni su okviru manifestacije „Dani zrenjaninske vode” koju je ogranizovao Pokret ujedinjenih fantoma” (PUF). Kako kažu predstavnici ovog pokreta, ako Zrenjanin može da ima Dane piva” a nema fabriku piva, tako može da ima i „Dane vode”, a da nema fabriku vode. Oni ističu da su se na ovaj potez odlučili zato što gradonačelnik nije ispunio obećanje da će grad dobiti čistu pijaću vodu u junu.

– Krajem prošlog meseca premijerka Ana Brnabić je posetila fabriku vode i nakon sastanka sa gradonačelnikom i još nekim ljudima date su oprečne izjave o novom datumu puštanja fabrike u pogon. Sve to što se dešava je atak na zdravu pamet normalnog čoveka – kaže Miljan Čičić iz PUF-a.

Fantomi su 4. jula bili na sastanku kod gradonačelnika gde su bili pozvani da daju predlog za imenovanje mešovite komisije za puštanje u rad postrojenje prečistača. Iz PUF-a su odbili da u petak, 5 jula, posete fabriku vode jer nisu hteli, kako kažu, da daju legitimitet ovoj vlasti.

– Naš zahtev je da posle svega gradonačelnik podnese ostavku. Takođe tražimo da se formira komisija koja će dokazati da u roku od 48 sati pogon za preradu vode radi – objasnio je Milan Pernat.

Večeras od 19 časova oragnizuje se takmičenje u brzom ispijanju zrenjaniske vode, kao i proglašenje za „najvećeg zrenjaninskog lažova”.

Ž.M.