RUINIRANA STAZA ZRENJANIN-TEMIŠVAR: Oštećenja na više mesta

Novoizgrađena biciklistička staza Zrenjanin-Temišvar će uskoro postati i podvodna staza, samo još malo da sklizne u Begej. Sa ostatkom možemo da se pohvalimo. Ovo je na Fejsbuk profilu Zrenjaninske kritične mase napisao administrator stranice Željan Popov, koji je iskoristio sunčane dane u novoj godini i provozao se ovom trasom.

Kako je naveo, biciklistička staza ka Temišvaru je utonula usled sleganja zemljišta u blizini Begeja, između Kleka i Žitišta.

Kratak rok trajanja izgleda… Bili smo u inspekciji i snimili. Ne sumnjam da će ovo biti sanirano, bar zbog toga što bi u neko vreme trebao da bude izgrađen i otvoren granični prelaz za bicikle i brodove, pa nema smisla ceremonija ako je staza nefunkcionalna. Pitanje je šta će biti kada se (jednog dana) ceo projekat završi? Kome će u nadležnosti ostati da redovno sanira posledice loše izvedbe pri izgradnji i da li će to činiti ‒ upitao je Željan Popov.

Stazu su prethodnih meseci koristili, ne samo biciklisti, kojima je namenjena, nego i vozači automobila i traktora. Predlog je biciklista da se u narednom periodu češće kontrolišu i kažnjavaju neodgovorni sugrađani.

S.V.

foto: Nikola Pešić