SAOPŠTENJE KOMPANIJE „PERSU”: Marketi rade, zaštita potrošača i zaposlenih

Uvedene su dodatne mere predostožnosti i zaštite od potencijalnog širenja virusa korona, koje su usmerene prema zaposlenima, kupcima i poslovnim partnerima, navode u kompaniji Persu”.

Persu” marketi će raditi uobičajeno narednom periodu, biće adekvatno snabdeveni, nestašica namirnica neće biti. Sve naše aktivnosti usmerene su ka obezbeđivanju dovoljnih količina robe. Namirnica na tržištu ima, dakle nema nestašica i nema potrebe za panikom, naše prodavnice će raditi i ljudima će biti obezbeđeno da se snabdevaju redovno. Cene, takođe, ostaju nepromenjene. Što se tiče naših zaposlenih, svi koji su u mogućnosti da rade od kuće, usmereni su na to, a oni koji nisu, organizovani su na adekvatan način. Obezbeđene su dovoljne količine dezinfekcionih sredstava, kao i zaštitne opreme koja je od danas obavezna u svim našim marketima. Osim toga, vodićemo računa o što bržem protoku kupaca na kasi – navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da će ruke zaposlenih dezinfekovati na svaka dva sata, a dezifenkovaće se i kompjuteri, mašine za sečenje i obradu mesa, vitrine, podovi, potrošačke korpe, kvake i pultove, na svaka tri sata. Smene će biti organizovane tako da oni koji imaju mlađu decu mogu da se prilagode. Zaposleni neće raditi ukoliko osete bilo kakve simptome respiratornog oboljenja.

– Preporuka svim kupcima jeste da budu odgovorni i da ne dolaze bolesni u kupovinu, kao i da nose maske ukoliko ih imaju, da drže neophodno odstojanje ukoliko čekaju u redu, a u slučaju veće gužve, da sačekaju ispred objekta i da u kupovinu dolaze sami, a ne u grupama. Potrebno je izbegavati dodirivanje proizvoda više puta i vraćati ih na policu, posebno onihkoji nemaju sopstveno pakovanje kao što su svež hleb, voće i povrće, kao i da se više koriste platne kartice nego gotovina, ukoliko je moguće – kaže se u saopštenju Kompanije Persu”.

Ovo preduzeće, u saradnji sa lokalnim samoupravama, radi na procesu organizacije dostave robe na kućnu adresu za lica starija od 65 godina. U tom slučaju bi studenti i volonteri redovno dostavljali potrošačima potrebne namirnice.

Novosti i saopštenja se mogu pratiti na sajtu www.persu.rs kao i na društvenim mrežama. Za više pitanja možete pozvati telefon 0800 030 030.