SARADNJA FAKULETA I KOMPANIJE NIS: Stipendije kao podsticaj za studente

Dugodišnja saradnjaTehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ nastavljena je novim potpisivanjem ugovora sa studentima –petrohemijsko inženjerstvo, koji su za stipendije aplicirali na konkursu Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika za 2021/2022. školsku godinu. Svečano potpisivanje ugovora organizovano je u utorak, 19. aprila.

Kompanija NIS kao jedna od institucija izvan Univerziteta, dodeljuje stipendije i studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, Zrenjanin sa smera Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa smera od školske 2016/2017 godine. Ove školske godine stipendije su dobili: Dejan Dejanović (IV godina), Miloš Aćimović (IV godina) i Milica Stojanović (IV godina).

U ime kompanije NIS sa studentima je ugovore potpisao Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora. Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević pozdravio je danas sve prisutne na svečanosti i istakao učešće Sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i grada Novog Sada, a posebno podršku kompanije NIS u stipendiranju darovitih studenata. U ime Univerziteta u Novom Sadu, svečanom potpisivanju stipendija prisustvovao je prof. dr Đorđe Herceg, prorektor za nastavu i studentske aktivnosti.

Kompanija NIS pokrenula je program Energija znanja“ 2012. godine, a ta je ideja objedinila nastojanja da kroz jedinstven kontinuirani proces doprinose unapređenju obrazovnog sistema u Srbiji, da se obezbede potrebni kadrovi za kompaniju, kao i da se približe akademskoj zajednici i mladima.

M. Bečejac

Foto: TF „Mihajlo Pupin“