Saša Santovac zamenik gradonačelnika

Piše: Dalibor Bubnjević

Do sredine septembra će nova vlast biti u potpunosti ustoličena! Najpre će na narednoj sednici Skupštine grada za zamenika gradonačelnika biti imenovan Saša Santovac, koji je i u prethodnom mandatu obavljao istu funkciju. Činjenica da važi za odanog saradnika Čedomira Janjića, preporučila ga je da bude pozvan da zauzme mesto u njegovom kabinetu i u naredne četiri godine. Nezvanično se može čuti da je Santovac sa oduševljenjem prihvatio Janjićev predlog i, navodno, odustao od pozicije državnog sekretara u Beogradu.
Izvesno je da će skupštinska većina u Zrenjaninu biti ojačana odbornicima Socijalističke partije Srbije. Željko Malušić je demantovao medijske napise da je imao ambicije da bude zamenik gradonačelnika i istakao da nikad ta pozicija nije ni bila predmet pregovora sa naprednjacima. Malušićevo obrazloženje je razumno, jer bi bilo nelogično da uspešni privrednik odustane od vlastitog biznisa, kako bi obavljao protokolarnu funkciju.
Nezvanično se može čuti da će socijalistima biti povereno upravljanje JKP „Čistoća i zelenilo“, budući da je Goran Fijat postigao zapažene rezultate u proteklih godinu dana. Najverovatnije će funkciju zadržati i Bojan Mijatov, direktor Sportskih objekata.