SEĆANJE NA VELIKOG MIHAJLA IDVORSKOG PUPINA: Odata pošta počasnom građaninu Zrenjanina

U Idvoru je 12. marta obeležena 84. godišnjica smrti našeg, i jednog od najvećih svetskih naučnika, Mihajla Pupina, koji je rođen u ovom mestu, a koji je počasni građanin Zrenjanina.
Parastosu u crkvi u kojoj je kršten, polaganju cveća kraj naučnikovog spomenika i svečanoj akademiji koja mu je posvećena, u Domu kulture koja nosi ime Mihajla Idvorskog Pupina, prisustvovao je, u ime Grada Zrenjanina, Jaroslav Stevanov, odbornik u Gradskoj skupštini i član Udruženja građana Regionalni centar za talente – Pupinovo nasledje.
Kako je na svečanoj akademiji istakao direktor Doma sagrađenog uz podršku slavnog naučnika i Zavičajnog kompleksa, Svetislav Zakić, „negovanje uspomene na lik i delo velikog Mihajla Pupina pitanje je identiteta i kulture našeg naroda”.
O liku i delu naučnika, rodoljuba i humaniste koji je zadužio ceo svet govorili su i dr Milan Micić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Milan Božić, predsednik Fondacije „Mladen Selak“, Dragoljub Martinović, autor brojnih radova o Mihajlu Pupinu i osnivač Obrazovno-istraživačkog društva Mihajlo Pupin u Beogradu i Dragiša Matić, predsednik Upravnog odbora Doma kulture Mihailo Pupin u Idvoru.
U Idvoru su toga dana sabrani naučni, kulturni i obrazovni poslenici Srbije, predsednik Opštine Kovačica Milan Garašević i načelnica za društvene delatnosti Tanja Bubeskov.
B. Jajić