Seks, laži i apartmani

Piše: Dalibor Bubnjević

Prethodnih dana sam imao košmarne snove! Prijatelji mi kažu da je to normalana pojava uoči promene vremena. Ne bežim od narodne mudrosti. Međutim, meni se javljaju likovi koje prepoznajem u svakodnevnom životu. Konkretno, već nekoliko večeri mi se vrzma po glavi jedinka iz nečeg što sebe naziva fabrika vode.
Najpre sa dotičnim nisam želeo da imam ništa, čak ni u snovima! Delovao je prilično neugledno, nije ulivao poverenje. No, kako to obično biva, poklekao sam pred vlastitom znatiželjom.
Kaže meni investitor da je on nevin i da neće dozvoliti da na njega svale svu krivicu za poslovni brodolom kojem svedoči čitav grad.
Ništa ga nisam pitao, sam je pričao. Veli da će morati da odgovaraju i oni čije družbenice su zidale apartmane u širem centru grada. Napominje da su dotične perosone i dalje funkcioneri.
Pokušao sam da prekinem košmarne snove, ali mi to nije pošlo za rukom. Investitor je bivao sve zanimljiviji. Pitao me je na čijem zemljištu je sazidana skalamerija na kraju grada. Moram biti pošten i priznati da nisam znao odgvor.
Uoči buđenja mi je šapatom izustio, o tome će biti više reči pred nadležnim organima…