SKUPŠTINA GRADA USVOJILA PLANSKA DOKUMENTA VAŽNA ZA DOLAZAK KINESKOG INVESTITORA

Odbornici su bili jednoglasni

Zahvaljujem se odbornicima Skupštine grada Zrenjanina što su shvatili važnost jedine tačke dnevnog reda današnjeg zasedanja Skupštine grada Zrenjanina, došli na vanrednu sednicu i podržali Plan detaljne regulacije Radne zone „Jugoistok” II A. Poznato je da se radi o prostoru na kom kineska kompanija „Šandong Linglong” već u martu naredne godine planira izgradnju fabrike pneumatika i da je investicija od milijardu dolara najveća u regionu, svih vremena. Zahvaljujem se stručnim timovima Gradske uprave i Javnog preduzeća za urbanizam što su u najbržem roku izradili Plan i organizovali javni uvid i raspravu o njemu. Posao je urađen tako da će kineski investitor, kada podnese potrebnu dokumentaciju, moći da dobije građevinsku dozvolu za 23 časa. Ovo je još jedan dokaz da imamo sposobnu i odgovornu administraciju – i da smo dobro mesto za investiranje.
Ovo je, vidno raspoložen, izjavio gradonačelnik Čedomir Janjić, komentarišući ishod vanredne sednice Skupštine grada, održane u petak, 28. decembra. Za usvajanje Plana detaljne ragulacije Radne zone „Jugoistok” II A glasalo je svih 47 prisutnih odbornika. Osim stranaka vladajuće koalicije, ovo su podržali i odbornici LSV, SRS i nezavisni odbornik Velemir Cvetkov. Odbornici Demokratske stranke i Pokreta „Dosta je bilo” nisu prisustvovali sednici.
Ugovor o izgradnji fabrike su, osim investitora, 17. septembra prošle godine, potpisali i predsednici Srbije i NR Kine Aleksandar Vučić i Si Điping.

M. S-n.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA