SLOBODAN ŽIVKOV, NOVI TRENER BUDUĆNOSTI IZ SRPSKE CRNJE

Vratio se da pomogne matičnom klubu

*Cilj je stvaranje kvalitetnog tima koji igra lep i efikasan fudbal, kao i afirmacija što više mladih igrača, kaže Živkov

Fudbalski klub Budućnost iz Srpske Crnje već devet godina nastupa u Vojvođanskoj ligi Istok i uvek je negde u sigurnim vodama – plasiran od petog do desetog mesta na tabeli. No, sudeći po interesovanju, publika u varoši Đure Jakšića želi više i smatra da nešto treba radikalno promeniti.
Već sada je izvesno da će Klub i u novoj sezoni voditi dosadašnja uprava koja je povukla dva sjajna poteza: lišila se usluga trenera Predraga Manojlovića i na njegovo mesto postavila Slobodana Živkova, bivšeg prvotimca, a sada uspešnog trenera. On živi u Kikindi, ali mu je srce u Crnji. Bio je sjajan fudbaler, igrao je u Budućnosti, Kikindi, Proleteru i Slobodi.

45 - 1 A BUDUCNOST Zivkov Slobodan - trener
Šta Vas je motivisalo da se vratite u rodnu varoš?
– Iz nje, bar kad su u pitanju srce, prijatelji i ljubav prema Budućnosti, nikada nisam ni odlazio… Rado sam prihvatio poziv uprave Budućnosti da se vratim jer znam da je u pitanju odlično organizovan klub u kojem uvek igra mnogo kvalitetnih igrača iz Srpske Crnje. Motiv za povratak je bila želja da pomognem svom matičnom klubu.

Da li ste i koliko uticali na selekciju igrača za predstojeću sezonu?
– Apsolutno je sve rađeno po mojoj želji i na moj predlog. Sa upravom sam realizovao oko 80 odsto onoga što sam planirao. Mislim da ćemo do početka prvenstva ukomponovati sjajan tim.
Šta Vam je uprava postavila kao cilj?
– Pre svega, da stvorim kvalitetan tim koji igra lep i efikasan fudbal i da se afirmiše što više mladih igrača. Takođe, cilj je da Budućnost bude u vrhu, obavezno među prve tri, četiri ekipe. Naravno, ako se ukaže šansa, treba da je iskoristimo i izborimo se za bolji plasman.
Ko je od igrača došao, a ko otišao iz Kluba?
– Smatram da je najveće pojačanje levi vezni igrač Kikinde Đukić, a odličan je i štoper Ništanin, povratnik iz Nemačke, ranije igrač Kozaraca. Dobar je i golman Toma Marić iz Sutjeske, vratio se iskusni centarfor Vukoje iz Žitišta, došao je i polušpic Srđan Stojković iz Beograda. U Klub su se iz Vojvode Stepe vratili mlađi Prokin, Prpa i Kivac. Žalim što je u Krajinu otišao iskusni štoper Grujić, a što nisu došli Krasin i Spasić koje sam želeo da dovedem iz Kikinde.
Kakvo prvenstvo očekujete, ko je glavni favorit za titulu?
– Kozara je već nekoliko godina odlična i u samom je vrhu, mislim da će ta ekipa biti najozbiljniji kandidat za prvaka lige. Omoljica i Kozarci su bili i ostali veoma jaki, a sem te tri ekipe ne vidim nijedu koja bi mogla da nam ugrozi, uslovno rečeno, četvrtu poziciju.
Možete li da nam kažete ko bi, od igrača koji su trenutno u Klubu, bio u idealnoj postavi Budućnosti u novom prvenstvu?
– Čak i kada bih to znao, smatram da nije primereno da to kažem. Ima još mnogo da se radi, pripreme su počele pre desetak dana, a prvenstvo kreće tek 18. avgusta.

  • IDEALAN TIM
    Dakle, kad neće trener „mora” novinar. A po izboru/ukusu/kriterijumu potpisnika ovog teksta, idealan tim Budućnosti je: Marić (Medić), Jovandić, Prpa – Vasiljević, Topić, Ništanin – Prokin (Stojičić), Đukić, Vukoja, Gogić i Korać (Stojković).

DRAGAN PEJIĆ