SPORTSKI SAVEZ ODLUČIO: Katarina i Viktor na čelu kolone

Katarina Simonović, plivačica Proletera i Viktor Nemeš, rvač Proletera, inače učesnici Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, najuspešniji su sportisti Zrenjanina u 2016. godini po izboru Sportskog saveza. Među juniorima laureati su Marina Radičević, karatistkinja lazarevačkog Zadrugara i Đorđe Salapura, karatista KK Zrenjanin. Rada Perović, odbojkašica Klek Srbijašume i Bogdan Kovačević, plivač Proletera, najbolji su kadeti. Laslo Šuranji i Valentina Manojlov su prvi među sportistima sa invaliditetom.
U kategoriji neolimpijskih sportova pobednici među seniorima su Stefan Janjatov, član Savate kluba Banat i Aleksandra Aranitović, članica Fitnes centra Stefani. U toj kategoriji najbolji juniori su Marina Đekić (KBS Internacional) i Bojan Gostojić (Aero klub Zrenjanin). Vladana Obrenić (kuglašica Kristala) i Andrej Kekenj (NK Majstor senke) najuspešniji su kadeti.
Najbolji ženski klub je Kuglaški klub Kristal, a muški Rvalki klub Proleter. Zoran Šipka će dobiti nagradu u kategoriji trenera, Dušan Popadić u kategoriji sportskih radnika, a dr Ognjen Peđa Tutorov je laureat u oblasti stručnjaka u sportu. Igor Virijević je najuspešniji sudija.
Posebna priznanja su zaslužili SD „Naftagas – Elemir“ i Zoran Slavić. Novinar Nenad Jonjev je nagrađen u kategoriji propagandista, a kao sponzori-donatori priznanja su dobili „Aviv park” Zrenjanin i „Bioelektrik“.
Lajoš Engler, košarkaš šampionske generacije Proletera, nagrađen je za životno delo.

Svečana dodela priznanja najboljima će biti uručena u četvrtak, 9. februara u 10 sati, u baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina.

nagrade viktor nemes