SPORTSKO DRUŽENJE U “AVIV PARKU”: “Deca deci – odrasli svima”

Humanitarno-sportska manifestacija “Deca-deci, odrasli svima“ održana je danas, 24. septembra u „Aviv parku“, u cilju promovisanja sporta kao zdravog načina života i potrebe da se deca od ranog detinjstva bave fizičkom aktivnošču kako bi se pravilno razvijala; i prikupljanja sredstava za kupovinu aparata za dijagnostikovanje deformiteta lokomotornog sistema za decu predškolskog uzrasta.

Program je počeo u 10 časova, otvaranjem 9. po redu Mini olimpijade Udruženja za pomoć mentalno-nedovoljno razvijenim osobama, gde su učestvovali predstavnici iz deset gradova i opština sa teritorije Vojvodine.

– Ponosni smo što smo uspeli da organizujemo olimpijadu i ove godine. Danas je billo oko 150 učesnika zajedno sa volonterima. Podigli smo olimpijadu na viši nivo, tako da se sada nalazimo u prostoru koji je prometniji i nadamo se da ćemo biti vidljiviji u društvu, što i jeste naš cilj. Osim dobrog druženja i tamičarskog dela, deo smo i humanitarne priče koja prikuplja sredstva za pomoć Predškolkoj ustanovi da kupe aparat za dijagnostkovanje deformiteta kod dece – kaže Tanja Prpić iz Udruženja za pomoć MNRO „Suncokret“.

Zatim je u 11 časova usledila „Trka za srećnije detinjstvo“ za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Trčalo je više od hiljadu đaka, a kupovinom startnog broja (po ceni od 50 dinara) dali su svoj doprinos humanitarnoj akciji, ali i sopstvenom zdravlju. Nakon toga, održana je revijalna trka i dodela diploma i zahvalnica svim učesnicima, a najuspešniji osvojili su medalje i pehare. U okviru programa, građani su mogli da doniraju krv, i da kupe neko kreativno delo na prodajnoj izložbi radova osoba sa smetanjama u razvoju.

Trku je otvorio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, zahvalivši se deci i njihovim roditeljima što su deo humanitarne akcije, koja je organizovana u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, Gradskom upravom, Crvenim krstom, Predškolskom ustanovom, osnovnim i srednjim školama.

I. Isakov

mini-olimpijadatrkadodela-medaljailija-slankamenacdavanje-krvi29-maj-izlozba