SPS (ne)prelazi u opoziciju?

Piše: Dalibor Bubnjević

Jedino naprednjaci relaksirano provode leto! Stanje njihove opuštenosti je posledica sjajnog izbornog rezultata koji im omogućava da samostalno formiraju vlast (osvojili su 42 mandata od 67). Treba očekivati da će većinu ojačati sa tri odbornika Saveza vojvođanskih Mađara. Saradnja sa manjinama je izvesna, a što je potvrdio nedavni izbor Ištvana Pastora za predsednika Skupštine Vojvodine.
Opravdano, najveća nervoza je u SPS-u. Izjave predsednika i premijerke o mogućim koalicionim partnerima na republičkom nivou ostavljaju traga i na lokalu! Sve češće se pominje Šapić kao poželjna politička udavača, dok su u medijskim istupima (ne)retko izostavljeni socijalisti. Sledbenici Ivice Dačića u Zrenjaninu ostvarili su odličan skor (11 mandata).
Biće zanimljivo posmatrati kako će se ponašati Čankova LSV sa 4 osvojena mandata. Šuška se da bi i oni mogli postati deo vladajuće većine. S druge strane, Metla (DSS) i Suverenisti (DJB), po svemu sudeći, ostaju opozicija. To im dobro ide, a što potvrđuje izborni rezultat.