NOVI KORONA RAPORT

Na teritoriji Grada 187 zaraženih

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, na teritoriji Srednjobanatskog okruga, od 10. juna zaključno sa utorkom, 4. avgustom, registrovane su ukupno 234 osobe zaražene novim korona virusom.
– Na teritoriji Grada Zrenjanina registrovano je takvih 187 osoba, od čega ih je 130 u samom gradu, a u naseljenim mestima 57. Na teritoriji opštine Žitište registrovano je 16 obolelih osoba, u Novom Bečeju je 10 zaraženih, u Sečnju 8 i Novoj Crnji 12 – navodi dr Ždrale.
Na bolničkom lečenju trenutno se nalaze 53 pacijenta, a u kućnoj izolaciji je 113 osoba. Izlečeno je 53 ljudi, a testirano je ukupno 3.129, rekao je Zdravko Ždrale, direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.
– Šire posmatrano, u okvirima Pokrajine i države, mogu da kažem da je situacija u srednjem Banatu nestabilna, ali da smo i dalje među regionima u kojima je stanje najpovoljnije, jer broj zaraženih najsporije raste i situacija se drži pod kontrolom. U poređenju s drugim sredinama, u prvom piku je srednji Banat ubedljivo najbolje prošao, a u ovom drugom, još jačem piku, je među najboljima. Ali opuštanja ne sme biti i sve donete mere moraju se striktno poštovati i sprovoditi, te apelujem na sve građane da se u skladu s tim i ponašaju i zaista budu odgovorni, a posebno apelujem na najaktivniju populaciju, ljude između 20 i 40 godina – rekao je dr Ždrale.

M. Ml.