SRPSKI ITEBEJ: Skupština Unije poslodavaca Vojvodine zasedala

Reindustrijalizacija Srbije, nova ekonomska politika, bazirana na proizvodnji i izvozu, stabilan i realan, a ne precenjen kurs dinara, naplata PDV po realizaciji robe na tržištu i smanjenje fiskalnih i parafiskalnih davanja – osnova su koncepta reformi koje će udruženja poslodavaca Srbije i Vojvodine predložiti pokrajinskoj i republičkoj Vladi čim budu formirane.

rsz_20160527_poslodavci_vojvodine_itebej_mrksicevi_salasi__1

Ovo je zaključeno na današnjoj sednici Unije poslodavaca Vojvodine održanoj u restoranu uspešne zemljoradničke zadruge “Mrkšićevi salaši“ u Srpskom Itebeju. Domaćin skupa kom je prisustvovalo 70 delegata, među kojima i predsednici Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković, Unije poslodavaca Vojvodine Slavko Krstin, zatim zrenjaninske Unije Goran Nešić, kao i načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan, bio je direktor „Mrkšićevih salaša“ Vojislav Mrkšić.

rsz_20160527_poslodavci_vojvodine_itebej_mrksicevi_salasi__2

Učesnici Skupštine posetili su proizvodne pogone i impresivan vozni park Mrkšićevih salaša“ i biranim rečima se izrazili o Zadruzi koja obrađuje 7.000 hektara sopstvenog i kooperantskog zemljišta i koja je u punom smislu od čisto agraranog transformisala Srpski Itebej u industrijalizovano selo.

M.S-n.