SRPSKO – RUSKI HUMANITARNI CENTAR: Isturena jedinica nadomak Zrenjanina

Srpsko – ruski humanitarni centar u Nišu imaće isturenu jedinicu na aerodromu „Ečka”, saopšteno je danas na sednici Saveta Srednjobanatskog okruga, kojoj je prisustvovao i Bojan Glamočlija, direktor ovog Centra. Jedinica koja će biti stacionirana nadomak Zrenjaninu biće, pred ostalog, opremljena za reakciju u slučajevima akcidenata u petrohemiji i na gasovodima, sposobna da pokrije celu Vojvodinu, Beograd, severni deo centralne Srbije i susedne zemlje. Članovima Saveta Okruga prikazan je kratki film o organizaciji i funkcionisanju sličnog centra u Noginsku, gradu pobratimu Zrenjanina.

Savet okruga usvojio je danas protokol o izgradnju centralnog depoa za odražavanje železničkih vozila na stanici u Zrenjaninu, površine 1.000 kvadratnih metara. Tehnički kadar potreban za izradu projekta depoa daju Železnice Srbije i javna preduzeća čiji je osnivač grad Zrenjanin.

Preciziranje već potpisanog Protokola o subvencionisanju đačkih, studentskih i radničkih karata od strane lokalnih samouprava biće obavljeno po potpunom konstituisanju lokalnih vlasti u Zrenjaninu i Novom Bečeju.

Na sednici Saveta okruga danas se čulo da će na aerodromu „Ečka” sledeće godine biti asfaltirana i pista za održavanje automobilskih i motociklističkih trka.
M. S-n.