ŠTA UGOSTITELJI NUDE ZA DOČEK I DA LI KORONA UTIČE NA INTERESOVANJE GOSTIJU

Uprkos pandemiji, slavlje ne izostaje

U proteklih mesec dana iz sedmice u sedmicu poboljšava se epidemijska situacija. U Srednjobanatskom okrugu u poslednjih nedelju dana zabeleženo je 185 novih slučajeva, što je pet puta manje u odnosu na sredinu novembra, kada je broj bio četvorocifren.
U Zrenjaninu je trenutno aktivno 229 slučajeva. U opštinama okruga epidemijska statistika je nešto povoljnija: u Žitištu 45, Novoj Crnji 11, Novom Bečeju 50, a u Sečnju 45, navode iz Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin. Pad broja zaraženih ohrabrio je ugostitelje da formiraju ponude za doček Nove godine. Ipak, zbog nejasnog stava nadležnih proslave su još uvek pod znakom pitanja.

OSETAN MANJAK TURISTA
Kako iz Hotela „Vojvodina” kažu, približavanjem kraja meseca primetno je sve veće interesovanje, ali ipak nije kao prethodnih godina. Tome su, veruju, doprinele najave strožih mera.Zbog neizvesne situacije sa korona virusom turističke agencije ove godine nisu nudile novogodišnje aranžmane. Iz tog razloga u toku praznika u Hotelu neće imati grupe na smeštaju.
– Ranijih godina imali smo veliki broj gostiju iz inostranstva. Dešavalo se da već u februaru kapaciteti budu rasprodati. Sada su aktuelne samo pojedinačne rezervacije – ističe Zlatko Lojpur, menadžer „Vojvodine”.
Prema njegovim rečima, neizvesna situacija loše se odrazila na posao. Ove godine kapacitet u restoranu su ograničili na 150 mesta u odnosu na ranijih 280, kako bi distancirali stolove i poštovali sve mere. Pre pandemije, za svečani doček tražilo se mesto više, sada se čeka šta će reći nadležni, objašnjava Lojpur.
Dodaje da će ulazak biti dozvoljen samo gostima sa zelenim sertifikatom, na kojem se nalazi potvrda o vakcinaciji, preležanoj bolesti ili negativan PCR test.
– Prilikom prodaje karata zahtevamo da se pokaže kovid propusnica, kako na dan proslave ne bi bilo problema. Ne bismo želeli da dođemo u situaciju da nekoga vratimo kući – kaže rukovodilac Hotela.
U cenu aranžmana ulazi predjelo sa dve večere uz neograničeno piće, a goste će zabavljati „Kameleon bend”. Osim svečanog dočeka, Hotel „Vojvodina” nudi i novogodišnji aranžman koji obuhvata dva noćenja sa doručkom za dve osobe. Kako bi gostima izašli u susret, nakon proslave novogodišnjih praznika, uz paket dobijaju i gratis kasnu odjavu do 15 časova.

OBAVEZNE KOVID PROPUSNICE
Poštovanje mera i odgovorno ponašanje kako bi se sprečilo širenje virusa najavljuju i iz Kaštela Ečka. Zbog toga će, kako ističu, za Novu godinu biti obavezne kovid propusnice. Takođe, broj mesta je smanjen. Iako ove godine neće imati goste iz inostranstva, zadovoljni su odzivom, kaže direktorka Marija Spasić.
U novogodišnjoj noći atmosferi će doprineti sastav „Stubovi pop kulture”, a za reprizu bend „Gift”. Ponuda obuhvata svečanu večeru i neograničen paket pića, a rezervacije se mogu realizovati za svako veče posebno.
U ponudi su i smeštajni aranžmani. Zainteresovani se mogu odlučiti za doček sa noćenjem i doručkom za dve osobe ili trodnevni boravak od 31. decembra do 2. januara, koji obuhvata dva noćenja sa doručkom i kasnom odjavom do 18 časova.
Klub „Esko” (Esco) 31. decembra organizovaće dnevnu žurku koja će trajati od 16 do 20 časova. Ulaz će biti slobodan, a za muziku će biti zadužen Miloš S, poručuju iz „Eska”. Dodaju da će u 21 čas krenuti noćna žurka, kada podijum preuzima di-
džej Paun, a 1. januara goste će zabavljati „Aleksandra i Matriks bend” (Alexandra & Matrix Band).
Kako nezvanično saznajemo, doček Nove godine biće organizovan i u klubu „Džoni” (Johnnie). Rezervacije će važiti za 31. decembar i reprizu, a zainteresovani se mogu odlučiti između separea (uz koji dobijaju šampanjac) i stolova sa posluženjem. Angažovan je bend koji će zabavljati goste, a ulaz će se posebno naplaćivati.
Do sledeće nedelje ponudu će sa sugrađanima podeliti i klub „Mistik”. Iz kafića „Kafemat” i restorana „Zanatlija” nisu želeli da daju informacije o novogodišnjoj ponudi.

J. Šormaz

  • BOGAT PROGRAM NA TRGU SLOBODE
    Tradicionalna manifestacija „Novogodišnja čarolija – grad otvorenog srca” počinje na Trgu slobode u petak, 31. decembra, tačno u podne. Program će otvoriti „Gradski dečji hor”, koji vodi mr Senka Milisavljević, hor vrtića „Vila” i „Crvenkapa” i horić „Sanjalice”. Nastupiće i Gimnastičko-plesni klub „Free dance” i CEKOM, koji će izvesti predstavu „Da li gusari dobijaju paketiće”. Deca koja dođu biće počašćena slatkišima koje će im podeliti Deda Mraz.
    U večernjim satima, od 23 časa počeće koncert sastava „ABA ril tribjut bend” (ABBA real tribute band) koji će trajati do pola jedan ujutru. Tačno u ponoć Zrenjanince očekuje spektakularan vatromet! Na glavnom gradskom trgu sugrađane će sačekati prigodan novogodišnji asortiman, poput langoša, čaja, kuvanog vina i tople čokolade. M. Ml.