STAKLOREZAČKA RADNjA „DEČANSKI” NEGUJE TRADICIJU I STARI ZANAT

Obrada stakla traži veštu ruku!

Radnja „Dečanski” već godinama neguje staklorezački zanat. Nalazi se u Sarajevskoj ulici 1f i jedno je od retkih staklorezačkih preduzeća u gradu.
Ova porodična firma se bavi krojenjem stakla, i reparacijom staklenih površina. Staklo se obrađuje najmodernijim metodama, a poseduju i mašinu koja pre obrade stakla vrši i dubinsko čišćenje staklenih površina. Kako nam je objasnila Bojana Radosav, koja je vlasnica radnje zajedno sa sinom Dejanom, posla ima, jer se za dobrog staklorezca brzo čuje.
– Bavimo se i izradom stakala za PVC stolariju, stoga i sarađujemo sa firmama koje se bave ovom vrstom posla, a pravimo i veoma kvalitetna ogledala – napomenula je Bojana Radosav. Kako je objasnila, u radnji „Dečanski” koriste posebnu metodu u kojoj se dva stakla spajaju specijalnim lepkom čime se dobija kvalitetan i otporan proizvod, a sve informacije mogu se dobiti na 534-898.
Ono što je posebno zanimljivo, a što spada u usluge ove staklorezačke radnje, jeste da se bave popravkom polomljenih stakala, pa tako, recimo, oštećen akvarijum ne morate bacati, već ga donesite u „Dečanski” gde će mu vešte ruke porodice Radosav vratiti stari sjaj.
Ž.M.