STUDENTSKI DOM „MIHAJLO PREDIĆ – DR MIŠA”

Studenti se vratili kućama

Tokom nastavnih obaveza i polaganja ispita na višim školama i fakultetima, akademskim građanima bilo je omogućeno da se vrate u studentske domove. Zbog korona virusa, preduzete su sve epidemiološke mere zaštite.
U Studentskom domu „Mihajlo Predić – dr Miša” Studentskog centra Novi Sad, studenti su se, po završetku julskog ispitnog roka, vratili kućama. Tokom njihovog boravka u domu, u koji su se vratili posle dvomesečne pauze, 15. maja, pa do njihovog povratka kućama, redovno je higijenski održavan i više puta dezinfikovan. Bile su ostavljene dezo baijere, dozeri sa sredstvima za dezinfekciju i sapunima, uz vidno istaknuta obaveštenja o merima kojih su dužni da se pridržavaju.
Povratak je bio omogućen onim stanarima koji su imali potvrdu Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin” i Visoke tehničke škole strukovnih studija da imaju ispitne ili neke druge obaveze, prema spisku koji se dostavlja ovoj ustanovi studentskog smeštaja. Nijedan student nije tokom boravka u Domu imao neki od simptoma korona virusa.
Tokom letnje pauze, u Studentskom domu „Mihajlo Predić-dr Miša” će se obavljati pripreme kako bi u oktobru bio spreman da primi nove stanare.
Objavljen je i konkurs za prijem studenata visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji u studentske domove. Brucoši mogu da prijave podnesu od 1. do 15. septembra, a studenti starijih godina od 16. do 31. oktobra.
M. B.