STUDENTSKI DOM: Za brucoše prijavljivanje do 15. septembra

U zrenjaninskom Studentskom domu „Mihajlo Predić – dr Miša”, koji je u sastavu Studentskog centra „Novi Sad”, do 15. septembra traje prijavljivanje studenata prve godine. Rok za podnošenje dokumenata ističe 15. septembra, a za studente starijih godina počinje 15. septembra i završava 31.oktobra. Pravo da konkurišu imaju samo studenti koji se školuju sredstvima iz državnog budžeta.
Ovde se prodaju i prijave za domove u Novom Sadu i Somboru, formular košta 300 dinara.

Dom u Zrenjaninu ima 208 mesta, u 60 trokrevetnih i sedam četvorokrevetnih soba. Deset odsto mesta predviđeno je za studente iz osetljivih društvenih grupa.

– Dom u Zrenjaninu je jedini u regionu, i interesovanje je veliko – kaže upravnica Tanja Dulović, ističući da je objekat renoviran, odnosno da su ovde uslovi život bolji nego ranije.
Dom ima dve čitaonice, TV salu, salu za rekreaciju, osvetljeni sportski teren za košarku. Sve sobe imaju priključak na besplatni internet. Dom ima i kantinu, lepo uređeno dvorište. Ishrana studenata je u Domu učenika, mada se već dugo govori o tome da bi studenti trebalo da imaju svoju menzu.

– Za prijem studenta važan je njihov uspeh, a pravo da konkurišu imaju samo budžetski studenti. Za materijalne uslove se, recimo, dobija samo bod. Studenti koji ovde konkurišu su iz cele Srbije, dok je ranije bilo i akademaca iz inostranstva.

Studentski dom se nalazi u neposrednoj blizini Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin” i Visoke tehničke škole strukovnih studija. To je svakako velika prednost.
M. B.