STVARALAŠTVO SREDNJOŠKOLACA: U utorak izložba

Radovi učenika zrenjaninskih srednjih škola biće prikazani na izložbi u utorak, 11. juna, u Kulturnom centru. Otvaranje je u 19 časova, a biće održana i modna revija na kojoj će đaci predstaviti svoje radove, kolekciju od osam haljina. Reč je o 14. po redu izložbi kojom se afirmiše likovno stvaralaštvo srednjoškolaca. Biće istaknuto preko 150 dela urađenih u različitim tehnikama – tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, kao i u mediju fotografije.

Počev od 2006, prvom izložbom učenika smera tehničar modelar odeće HPTŠ „Uroš Predić“, do sada je održano 12 izložbi u Kulturnom centru, a jedna u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“. Osnivanjem „Likovne sekcije srednjih škola“ u HPTŠ „Uroš Predić“ 2012. godine, pridružuju se učenici Zrenjaninske gimnazije, a kasnije i drugih srednjih škola. Koordinatorka i organizatorka sekcije i mentorka ovog učeničkog programa od samog početka je Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture.

Organizatori izložbe su HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninska gimnazija i Kulturni centar, dok su pripremu i realizaciju izložbe pored Dušanke Đorđević pomogli mentori učenika Mira Topličević, Branko Đukić i Ana Stanar, profesori likovne kulture u srednjim školama.

M.M.