SUPER B RUKOMETNA LIGA: Proleter ubedljiv protiv Lavova, sledi meč odluke

Rukometaši Proletera su u 20. kolu Super B lige savladali su večeras Lavove iz Bačke Palanke na svom terenu rezultatom 39:30. Ekipa trenera Ljubomira Obradovića od samog starta nametnula je svoj sistem igre, tako da gosti ni jednog trenutka nisu mogli da se nadaju pozitivnom rezultatu.

Prvo poluvreme završeno je sa ubedljivih 21:12, a u drugom delu Zrenjaninci su samo održavali prednost i rutinski priveli utakmicu kraju. Trener Obradović dao je priliku svim igračima da izađu na teren.

– Dosta je dobrih stvari bilo u mom timu. Mada, mislim da ne bi trebalo da primimo ovako veliki broj golova, ali momci su se malo opustili s obzirom na to da smo imali visok rezultat. U svakom slučaju, poradićemo na odbrani – kaže Ljubomir Obradović, trener RK Proleter.

Ostalo je svega dva kola do kraja šampionata, Proleter je lider na tabeli sa 32 boda, drugi je Vrbas Petrol sa 31. U narednom kolu igra se meč odluke u Vrbasu, gde će domaćin dočekati Zrenjanince. Proleteru je i bod dovoljan da ostane na čelnoj poziciji, ali ako Vrbas Petrol pobedi, preuzeće prvu poziciju.

– Rukomet je čudna igra i teško je ići na bod, idemo na pobedu pa da sa dva boda overimo plasman u Super ligu. Dobro ćemo se pripremiti i nadam se da će posle dobre igre doći i pozitivan rezultat – završio je Obradović.

Strelci za RK Proleter na meču protiv Lavova: Šaru, Ž. Dimitrić (1), Čagalj (3), Paun (1), Spahić, M. Gaćinović (1), Bjelica (2), A. gaćinović (2), Todorov (5), Kanižaj (2), Rnić (6), Terzić (8), St. Dimitrić (5), Sl. Dimitrić (2), Barjaktarović (1), Kovačević.

D. Petrović