SVEČANA AKADEMIJA U ORGANIZACIJI RUSKE CRKVE: Pesma u slavu Duha Svetoga

Hram Svetog Arhangela Mihaila – Ruska crkva upriličila je juče u baroknoj sali gradske kuće akademiju povodom praznika posvećenog silasku Svetog Duha na apostole – Pedesetnice.

Program je otvorio hor ,,Žene mironosice“ pod upravom dirigentkinje Zorice Kecić, otpevavši tropar praznika, duhovnu kompoziciju ,,Iže heruvimi“ i svetovnu, svima znanu „Tamo daleko“.

Dečji hor vrtića ,,Vila“ i ,,Crvenkapa“, koji sa puno ljubavi vode vaspitačice Tatjana Jovanić i Tihana Vlajkov, otpevao je tri dečje pesmice ,,Uskršnje jutro“, ,,Kad je srce ljubavi puno“ i ,,Servis za pranje zuba“, a publika ih je nagradila gromoglasnim aplauzom.

20180527_191428

 

Prazničnu besedu održao je starešina hrama jerej otac Veselin Vlaški.

Bogu hvala što smo se i ove godine okupili u ovolikom broju kako bismo pesmom i molitvom proslavili praznik silaska Svetog Duha na apostole iliti Pedesetnicu. Tim povodom organizovali smo i ovo veče duhovne poezije i dečjeg stvaralaštva. Svake godine se odazove veliki broj dece. Najbitnije je sabranje u ljubavi, jer Bog je ljubav – kaže otac Veselin.

Glumac Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Miljan Vuković odrecitovao je pesme ,,Svet nebeskog stvoritelja“, ,,Dolazak Apokalipse“ i poetsku kratku priču ,,Čovek i zver“ koje je napisao Tomislav Govedarica. Pesmu ,,12 apostola“ na gitari je izveo Miroslav Radovančev.

Hor je program završio pesmom „Mnogaja ljeta“.

M.Malbaški

20180527_190446

20180527_193852