SVETI SAVA u ŠKOLI „9. MAJ“: Kumstvo primio Simo Salapura

Tradicionalno, uz puno emocija i radosti, proslavljen je danas Sveti Sava u Osnovnoj i srednjoj školi „9. maj” u Zrenjaninu. Kum slave je bio gradonačelnik Čedomir Janjić a kumstvo za sledeću slavu je primio Simo Salapura, sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.
Praznik je čestitao učenicima, nastavnicima, kumovima i gostima, otac Veselin Vlaški, starešina hrama Svetog arhangela Mihaila u Zrenjaninu koji je sa zrenjaninskim svešteniciam služio slavski obred.

– Trudimo se da pomognemo našim učenicima i svim školama, kako bi imali što bolje uslove za nastavu, ali u ovoj Školi je drugačije, emocije su jače a potrebe veće – rekao je, između ostalog, Čedomir Janjić. U rekosntrukciju i dogradnju zgrade u sklopu Osnovne i Srednje škole „9. maj uložili smo prošle godine 15 miliona dinara, pomažemo i rad Centra „Alternativa”, kao i objekta u kojem ova naša deca borave. I nema toga što ne bismo učinili za našu decu.
Simo Salapura je rekao da mu je velika čast što je primio kumstvo, ali i izazov da još više radim, da budem bolji i da nastavim da radim sa ovom decom sa kojom se družim već deset godina.
Direktorka Škole Snežana Oluški Vlačić je istakla da je ova škola druga kuća učenika i nastavnika a ovde na slavi su, kako je rekla, kao i na slavi u svakoj kući, prijatelji koji pomažu svakodnevno.
Na slavi su bili i nekadašnji kumovi, Mirjana i Goran Kovačević, kao i Stevo Kočalka.
U programu, koji su brižljivo pripremali sa svojim nastavnicima, učestvovali su recitatori, horisti, folklorci…

Aplauz je pratio svaku tačku a emocije narastale.

B. Jajić