SVETSKI DAN BORBE PROTIV MELANOMA: Pregledi bez uputa u Bolnici

Građani će moći da obave preglede sumnjivih mladeža, bez uputa i besplatno, u ponedeljak, 13. maja, u u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ (šalter broj 11). Povod je Evropski dan borbe protiv melanoma.
Svi zainteresovani mogu da se prijave za pregled od 6. do 8. maja, između 8 i 20 časova, besplatnim pozivom na broj: 0800 222 888.
Kako navode u Opštoj bolnici, oni koji ne uspeju da se prijave, ne treba da brinu jer se ovakvi pregledi obavljaju svakodnevno uz uput.
Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože koja ima za cilj da svima pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. Započeta u Belgiji 1999. godine, proširila se na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu, skrining kampanju protiv raka kože, a zrenjaninska Opšta bolnica je od samog početka učesnica.
Kampanja Euromelanom je zvanična medijska kampanja Evropskog udruženja za dermatološku onkologiju i Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju, a sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

M.M.