SVETSKO SREBRO VELIKA MOTIVACIJA ZA MOLADE KUGLAŠICE ANU BOŠKOV I OLIVERU ČIKOŠ

Kuglana im je druga kuća

Zrenjaninke Ana Boškov i Olivera Čikoš, kuglašice Banata, već sedam godina aktivno se bave ovim sportom. Kuglanje im je zajednička ljubav, a vezuje ih i srebrna medalja, koju su ove godine kao članice juniorske reprezentacije Srbije, osvojile na svetskom prvenstvu u Nemačkoj. 10 - Mlade kuglasice
– Počela sam da treniram kuglanje na nagovor brata. Zapravo, doveo me je da mi pokaže kuglanu Banata, uzela sam kuglu, probala i ostala. Vrlo brzo sam se „inficirala“ kuglanjem i od tada nisam prestala da treniram – priseća se Ana.
Njena drugarica Olivera Čikoš je počela da se bavi kuglanjem zahvaljujući promociji koja je održana u školi, a roditelji su je podržali u tome.
– Čim sam „okusila” čari kuglanja poželela sam da se posvetim tom sportu i od tada je Kuglaški klub Banat moja druga kuća. Osim uspeha na svetskom prvenstvu, bila sam i državna prvakinja, čak i kao kadetkinja – kaže Olivera.
Ani je svetsko prvenstvo bilo prvo veliko međunarodno takmičenje, imala je tremu, ali uspeh nije izostao. Mlade kuglašice kažu da srebrno odličje za njih sjaji kao zlato, da ih motiviše i uliva veru da mogu da dobiju predstojeće sportske i životne borbe. Njihov plan je da još više treniraju, a želja da se bore za medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
I. Božić