Talija koja prethodi likvidaciji

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjanin je bio među prvim gradovima u Srbiji u kojima je internet u centru bio besplatan, a prigodno ozvučenje je činilo jezgro našeg grada atraktivnom destinacijom. Kako je vreme proticalo, ostali smo najpre bez pristupa „mreži svih mreža“. Potom je ugodnu muziku u glavnoj gradskoj ulici zamenio muk. Kako je to moguće, šta nam se desilo?
Odgovor je veoma jednostavan. Sistem nije bio izgrađen, a pojedinci su identifikovali poziciju menadžera Zone unapređenog poslovanja (BID) kao idealnu priliku za vlastito uhlebljenje. Najpre je oterana Vesna Piščević, vrhunski profesionalac koja je godinama štitila javni interes u centru. Potom je na njeno mesto došao Marjan Rončević. Nakon kratkog vremenskog perioda, a pod dirigentskom palicom Rončevića, Poslovno udruženje koje se stara o centru grada, prestalo je da funkcioniše, a tekući račun je blokiran.
Jedan od osnivača BID-a je „Talija“ DOO, čiji je vlasnik Marjan Rončević. Navedeno privredno društvo otišlo je u likvidaciju, a taj postupak sproveo je upravo pomenuti gospodin. Zanimljivo je i to što je osoba istog imena i prezimena zakonski zastupnik Udruženja „Korzo fest“, koje svih ovih godina priređuje fešte u gradskom središtu.