„Tate za decu” za primer

Piše: Milena Bečejac

Nenad Blažin, Darko Nađalin i Predrag Nenin su komšije kakve bi svako poželeo da ima. Posebno deca. Oni su zaposleni, imaju porodičnih obaveza, kao i svi drugi, ali oni imaju i srce, snagu i volju da pomognu. Sada su „Tate za decu”, a najpre su svoju humanost pokazali kao „Tate za Lanu” organizujući veliku akciju pomoći za bolesnu devojčicu, koju je podržao velki broj sugrađana. Akcije su nastavili i dalje, o čemu smo i mi pisali, a sada je na redu humanitarna akcija prikupljanja donacija za uskršnje paketiće, slatkiše i igračke, za decu iz materijalno ugroženih porodica.
„Tate” su uspele da, kako kažu, pre godinu dana, baš u martu, uz pomoć komšija, dovedu u kakvo-takvo stanje dva dečja igrališta i naselju „4.juli”, nastavljaju da sređuju i treće, na Bagljašu, između zgrada na Bulevaru Veljka Vlahovića. Pre par godina neki roditelji su već reparirali nešto od mobilijara, napravili vrtešku i goliće za mali fudbal. Sada je potrebno da se sve to ofarba, da se sredi peščanik, postave klupice koje se nalaze pored njega. Tako su se roditelji preko društvnih mreža povezali, pa su „Tate za decu” pozvale i druge da im se pridruže u akciji. Znači, farba, četke, daske, metalni nosači, kanta za smeće – sve je to potrebno da se igralište uredi i braduju neki novi klinci. Pozvani su i volonteri – 10. aprila od 8 časova.
„Tatama” se javio i prvi donator – Ograde i kapije Zrenjanin, bravarska radionica „IM-Metal 023” uz pitanje – kako možemo da pomognemo. Usledilo je objašnjenje da bi na betonski zidić kod peska trebalo staviti klupe za sedenje, pa su potrebni metalni nosači i neke štafle, što baš i nije jeftino. Stigao je i apel – usrećite i decu na Gradnulici Guvno. Naravno, „Tate” su opremljene samo dobrom voljom: – Okupite komšije a mi dolazimo da pomognemo. Ali i odgovor: – Onda slaba vajda, da su komšije složne, ne bi se deca „lomila”.
Eto, isečak iz gradske svakodnevice. Od upornosti, dobre volje, solidarnosti sugrađana, do nezainteresovanosti da se, koliko – toliko, učini nešto dobro i lepo.