TEHNIČKI FAKULTET „MIHAJLO PUPIN“: Počela nastava za 273 brucoša

Situacija u vezi sa merama zdravstvene zaštite zbog korona virusa uslovila je i drukčiji početak školske godine na fakultetima i visokim školama. Tako je danas, 1. oktobra, na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu“ svečani prijem brucoša bio u dva dela, po grupama, a maske su bile obavezne. Osnovne akademske studije upisalo je 273 brucoša.

Posle himne „Gaudeamus“, studentima prve godine osnovnih akademskih studija obratila se prof. dr Dragica Radosav, dekan fakulteta sa prvim saradnicima. Ona im je poželela da, i u ovako posebnim uslovima, budu dobri studenti, i zahvalila im se na poverenju što su upisali upravo ovaj fakultetet.

Nastava za studente prvih godina realizovaće se kompletno na fakultetu (predavanja i vežbe), dokle god je to moguće, od 5. oktobra prema rasporedu časova.

– Nastava za studente viših godina realizovaće se kombinovano. Vežbe će biti na Fakultetu od 12. oktobra, prema rasporedu časova, dok će se predavanja održavati  putem odabrane platforme. Takođe, biće organizovane konsultacije – rekla nam je dr Radosav.

M.B.

Foto: J. Drndak Njegović