„ MONT”, „ŠLJUNKARA „BMB” I „DAJ KOP” ANGAČOVANI SU NA PIJACI

Sanacija platoa

Zaključeni su ugovori sa firmama koje će nastaviti uređenje platoa na Novoj pijaci – faza 2. U pitanju je grupa ponuđača koju čine: „Mont”, Šljunkara „BMB” i „Daj kop”, čija je ponuda jedina bila prihvatljiva. Ponuđena je cena u iznosu od 10.187.202 dinara sa PDV-om, i ona je prihvaćena kao najniža.
Radovi na uređenju ovog dela nove pijace su počeli septembra prošle godine na lokaciji iza sadašnjeg „buvljaka”. Uskoro bi trebalo da budu nastavljeni kako bi se priveo nameni novi plato. Kako se navodi na gradskom sajtu, reč je o površini od pet hiljada kvadratnih metara na kojoj bi trebalo da bude izgrađen magacin i pijačni prostor za prodaju robe iz kamiona i prikolica.
Kako su pre nekog vremena predočili čelnici Grada i preduzeća „Pijace i parkinzi” ukupna ulaganja do sada su 21 milion dinara.
– Urađeni su zemljani radovi i sanirana kompletna lokacija, zatim proširen plato i sada će biti nastavljena druga faza tog projekta – ukazali su nadležni. Napomenuo je da se u trećoj fazi očekuje otvaranje platoa ka Makedonskoj ulici.
Na gradskom sajtu se navodi da su radovi na komunalnom uređenju dela Centralne pijace realizovani tokom prošle godine zahvaljujući sredstvima Budžetskog fonda za program lokalne samouprave Ministarstva državne uprave u iznosu od 16 miliona dinara, a pet miliona dinara obezbeđeno je iz budžetskih sredstava Grada Zrenjanina.

S.V.