TEHNIČKI FAKULTET „ MIHAJLO PUPIN”: Promocija upisa 2018/2019.

U susret upisu brucoša, zrenjaninski Tehnički fakulteta „Mihajlo Pupin” promoviše maturantima studijske programe. Do sada, promocije su održane u Zrenjaninu, Novom Sadu, Novom Bečeju, Kikindi, Vršcu, Pančevu, Inđiji, Somboru, Srpskoj Crnji, Žablju, Sremskoj Mitrovici, na Sajmu obrazovanja „Putokazi”.

Kao deo promotivnih aktivnosti, u malom amfiteatru, održan je nedavno skup za učenike Srednje hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ iz Zrenjanina. Predavanju su prisustvovali učenici smerova farmaceutski tehničar i tehničar za zaštitu životne sredine.
Takođe, održana je prezentacija studentskog takmičenja „Fluo Generator” u organizaciji
Sosiete ženeral banke. Studenti su konkurisali na ovom takmičenju, predstavaljajući svoje ideje.

Početkom maja planira se još jedana Dan otvorenih vrata gde će tema biti Start-up Dronvertising kroz dve prezenatcije za studente i učenike srednjih škola: to je celokupan sistem na kome radimo, kao i priča o bespilotnim letelicama kao perspektivnoj tehnološkoj grani koja okuplja mnoge inženjerske branše. Tema je i inženjerski menadžment i preduzetništvo – kako to izgleda u praksi, sa problemima i adekvatnim rešenjima.

– Takođe, i ove godine organizujemo besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita. Probni prijemni će se održati 21. aprila u 10 časova (maturanti treba da dođu do 9.30) – kaže prodekanka dr Dijana Karuović.

U junu će biti organizovana pripremna nastava od 60 časova matematike.


M.B.