TEHNIČKI FAKULTET: Prijavljivanje za letnju stručnu praksu

Do 1. juna traje prijavljivanje studenta Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin” za letnju stručnu praksu koju već šestu godinu organizuju Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK) i ova visokoškolska ustanova, a pre tri godine, u ovaj projekat se uključio i Grad Zrenjanin.
Na Tehničkom fakultetu, danas je, u novom amfiteatru, projekat predstavljen zaintersovanim studentima treće i četvrte godine. Šansu će dobiti 20 studenata, a prijavilo se 17 firmi.
Studenti u firmama (u kojima su neki od njih dobili i posao), dobijaju projektni zadatak i mentora, i rešavaju neki od zadataka značajnih za tu firmu, u realnom sektoru privređivanja. Grad Zrenjanin će obezbediti zaradu za studente koji uspešno završe projektni rad, ZREPOK će najboljeg studenta nagraditi stipendijom od 120.000 dinara, a Fakultet obezbeđuje besplatne master studije praktikantu koji najbolje odbrani svoj projektni rad.
Studentima su se obratili dr Dragica Radosav, dekanka Fakulteta, Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika, Dragoljub Bjeloglav, koordinator projekta u ZREPOK-u, dr Dragana Glušac, koordinatorka projekta na Fakultetu, učesnici prethodnih ciklusa „Letnje stručne prakse” Ivana Petrov, Nemanja Bilinac, Milan Milićev, Nikola Petrović i Aleksa Piljević.
M.B.

zrepok letnja strucna praksa 3 zrepok letnja strucna praksa2