Transformarea digitală și antreprenoriatul a femeilor la ZR-BizNet

Ediția a III-a a Târgului de afaceri ZR-BizNet 2019

Târg de afaceri ZR-BizNet ajuns la ediția a III-a va avea loc în perioada 19 – 21 septembrie în Sala de sport „Medison“, fiind realizat și organizat de Orașul Zrenjanin, Camera de Comerț din Serbia – Camera Economică Regională Zrenjanin, Asociația Generală a Antreprenorilor și Uniunea Angajatorilor din Serbia – Angajatorii Zrenjanin.
La conferința de presă ținută la Zrenianin, celor prezenți s-au adesat, directorul Camerei Economice Regionale Zrenjanin Predrag Stankov, directorul executiv al Uniunii Angajatorilor din Serbia – Angajatorii Zrenjanin, Isabela Kiș și președintele Asociației Generale a Antreprenorilor Zrenjanin Miroslav Djurić. Viceprimarul orașului Saša Santovac,cu acestă ocazie a subliniat importanța organizării unui astfel de târg, consideră că acest târg își va justifica din nou existența și în acest an și va reuni instituții relevante ale statului.
Conectarea economiei orașului cu întreprinderile din regiune este foarte important și tocmai asta oferă ZR-BizNet. Târgul are un caracter internațional, așa cum este evidențiat de participarea Camerelor din țările din regiune, ceea ce aduce o importanță suplimentară acestui eveniment. Oamenii de afaceri au recunoscut târgul ca o oportunitate bună de promovare și în fiecare an avem un număr tot mai mare de expozanți.
Târgul este, de asemenea, o oportunitate de a discuta cu reprezentanții celor mai înalte instituții ale statului, în primul rând cu Ministerul Economiei și cu toate entități însoțitoare, care oferă noi posibilități de cooperare în primul rând între companiile care sunt în acest fel mai conectate, dar găsesc și noi piețe în sfera activității lor.“ a menționat Santovac.
Între 1500 și 2000 de participanți vor fi prezenți în cei 1500 de metri pătrați ai spațiului expozițional din Sala Medison, dar și pe platoul din fața holului.
Principalele subiecte ale târgului din acest an vor fi digitalizarea și antreprenoriatul femeilor. În consecință, vom invita cât mai multe instituții ale statului să ofere stimulente și să ajute practic economia din țara noastră. Experții din aceste domenii vor organiza un grup special pentru a ajunge la o discuție comună cu privire la măsurile și acțiunile care ar fi puse în aplicare în comun pentru îmbunătățirea economiei Zrenjanin „ a declarat Predrag Stankov, directorul Camerei Economice Regionale Zrenjanin.
Miroslav Djurić, în numele Asociației Generale a Antreprenorilor, spune că târgurile regionale de acest tip sunt o oportunitate unică pentru oamenii de afaceri să se conecteze și să se cunoască, atât pe cei care provin din oraș, cât și pe cei care vin din străinătate. Camerele din Bosnia și Herțegovina, Croația și România sunt așteptate să participe, ceea ce conferă ZR-BizNet caracterul unui eveniment internațional.
Târgul are ca scop firmele din toate domeniile de activitate, obiectivul principal fiind promovarea și dezvoltarea afacerilor și investițiilor, la nivel interregional și transfrontalier. Anul precedent au fost prezente peste 100 de companii din toate regiunile Serbiei și din țările învecinate: (Bosnia-Herțegovina, Croația, Muntenegru, România, Ungaria), a căror prezență a oferit cadrul pentru stabilirea de contacte de afaceri în domenii de interes reciproc. Totodată, în cadrul programului conex, vor fi organizate seminarii tematice, prezentări de firmă, întâlniri, etc.M. V.