TREĆA LICITACIJA ŠTANDOVA ZA „DANE PIVA“: Zakupljen samo jedan veći štand

Renomirani zrenjaninski noćni klub „Esco“ zakupac je jedinog ugostiteljskog štanda na Žitnom trgu tokom „Dana piva“ koji je ponudio zakup za štand za prodaju pića na nadmetanju održanom danas, trećem po redu. Zakupac je ponudio 174.000 dinara, što je za 2.400 više od prvobitno ponuđene zakupnine. Na Žitnom trgu je opstalo nezakupljeno 10 preostalih štandova. Među njima su i dva velika, sa početnim cenama zakupa od 396.000 dinara.

Za lokaciju na Trgu Zorana Đinđića, predviđenu za prezentaciju jedne pivare (početna cena 400 hiljada dinara, bez poreza na dodatno vrednost) takođe nije bilo ponuda.

Veći broj štandova na lokacijama „Pešački most“ i na Žitnom trgu zakupili su manji izlagači: pčelar „Torma“, „Fast fud njam-njam“, „Kendi lend“ Kikinda, „Slani ukus“ Sombor i Udruženje likovnih umetnika „Ulaz“ Zrenjanin.

Budući da je značajan broj potencijalno atraktivnih štandova, među kojima i dva uz binu, ostao bez zakupca, moguće je još jedno javno nadmetanja ili pristupanje neposrednoj pogodbi.

Danas je saopšteno da je štand „E“ takođe uz binu, sa „bek stejdžom“ namenjen  organizatoru i njegovim gostima pripao „Karlsbergu“, proizvođaču „Zrenjaninskog piva“, koji je uz skicu dizjana prostora blagovremeno ponudio veću količinu besplatnog piva (20 buradi), dvostruko više od konkurenta, pivare „Kraft dtrinks“.

M. Stoin

Foto: Jovan Drndak Njegović